Jíst správný druh jídla vám může usnadnit a usnadnit hubnutí, ale je nezbytné určit, co je správné a co ne. Potraviny s obsahem tuku byly ještě před několika lety považovány za škodlivé pro zdraví a hubnutí, ale odborníci tvrdí, že potraviny s obsahem „zdravého tuku“ celý proces hubnutí podporují. Odborníci také říkají, že byste měli jíst pořádnou porci zeleniny a ovoce jako součást vyvážené stravy. Ale některá zelenina může podpořit hubnutí o něco více než jiná. Sladké brambory jsou jednou z takových zelenin, které se nedaří – vařte je v páře, pečte nebo rozmačkejte – tato zelenina bohatá na živiny chutná příliš lahodně. Jsou ale sladké brambory dobré na hubnutí? Pojďme to zjistit:

1. Nejlepší na sladkých bramborách je to, že můžete jíst se slupkou – která je plná vlákniny. Stejně jako bílkoviny je vláknina základní živinou, která podporuje hubnutí snížením hladiny hormonu hladu, má cholecystokinin, který stimuluje trávení tuků a bílkovin. Rezistentní škrob ve sladkých bramborách snižuje riziko obezity.

2. Byli byste překvapeni, kdybychom věděli, že sladké brambory jsou vodou hutnou zeleninou (obsah vody 77 %), která vás zasytí na delší dobu a potlačuje chuť k jídlu.

3. Svou přirozenou sladkostí potlačují chutě na sladké dobroty.

4. I když se nesnažíte zhubnout, batáty by měly být součástí vašeho jídelníčku, protože ačkoli tato zelenina obsahuje komplexní sacharidy, je také bohatá na provitamín A (z betakarotenu), vitamín C a draslík. Vařené sladké brambory obsahují asi 18 až 21 % sacharidů. Tento obsah sacharidů se skládá ze škrobu, cukru a vlákniny. Sladké brambory jsou také bohaté na antioxidanty a mohou pomoci snížit oxidační poškození a snížit riziko několika onemocnění. Protože tyto brambory mají nízký obsah kalorií, můžete je mít, aniž byste se dostali z kalorického deficitu.

5. Jak již bylo zmíněno výše, batáty můžete mít na různé způsoby – dušené, vařené, pečené, šťouchané, pečené – možností je tolik.